Borén – Refurbishment Project by SOG design Barcelona

We invite you to Borén — a refuge in the Pyrenees, in dialogue with its surrounding nature.

In collaboration with our dear friends Estudi Biga

Visuals by Arau Studio

Rehabilitation of a hut in the small village of Borén, inspired by the Pyrenees. Practically, a square construction divided into two floors. The task is to modify the function and convert the hut into a living space.

The use of the ground floor should be maximized. It must carry the minimum kitchen and hygienic equipment, as well as areas designated to be able to eat, co-exist, read, work, contemplate, rest and sleep.

The challenge of the project is providing the living conditions without losing the aspects of the original construction: stone walls, beams and wooden slabs, wooden trusses on the roof, slate tiles.

Our team in Barcelona proposes this refurbishment concept of Borén, to contribute to the wonderful landscape of the Pyrenees that surrounds it.